top of page
IMG-20190602-WA0030.jpg

Mee als vrijwilliger?

 

_DSC9908.JPG

Algemeen

Wat leuk dat je interesse hebt om je evt. als vrijwilliger aan te melden bij Just 4 Fun !!!

Meegaan als vrijwilliger met Just4Fun is één groot feest, samen met je gast heb je ook maar één doel er een geweldige week van maken. met een hoge "Fun-factor".

 

De meeste deelnemers die met ons meegaan zijn met een lichamelijke beperking geboren. Voor de duidelijkheid: de deelnemers zijn lichamelijk gehandicapt niet geestelijk, wel hebben sommige deelnemers door hun lichamelijke beperking een cognitieve achterstand opgelopen.

 

Veel voorkomende ziektebeelden van deelnemers van afgelopen jaren zijn:

Aangeboren beperkingen zoals:

 • Zuurstoftekort door geboorte

 • Spina Bifida (open rug);

 • Spasme;

 • Spierdystrofie: (Duchenne);

 • Multiple Sclerose;

 • Epilepsie;

 • NAH, (Niet Aangeboren Hersenletsel)

 

Ook hebben sommige deelnemers:

 • Beperkt spraak- of communicatievermogen;

 • Problemen met de basismobiliteit (zitten, lopen, bewegen);

 • De behoefte aan hulp bij dagelijkse activiteiten (eten, wassen, aankleden, toiletgang);

 • Ondersteuning nodig bij het bieden van structuur en voorspelbaarheid.

Wat verwachten we van jou !

Meegaan als begeleiding met Just 4 Fun is leuk, veel lachen, vermoeiend, voor velen een nieuwe ervaring, veel voldoening, etc.

 

Er wordt van de begeleiding verwacht dat zij zich actief inzetten, een open houding naar de gasten en ander begeleiding hebben en zeker ook veel energie en humor hebben!

 

Als 'nieuwkomer' krijg je als het mogelijk is een gast toegedeeld die medische en fysiek relatief makkelijk te begeleiden is. Vaak begeleiden de 'nieuwkomers' 1, in sommige gevallen 2, deelnemers die zich voor een groot deel zelfstandig kunnen verzorgen, maar die voor bepaalde handelingen als b.v. bij het aankleden iemand nodig hebben die hen bijstaat...

Griekenland 2016 168.JPG

Wat mag je van ons verwachten

 

Voor de reis komen alle begeleiders bij elkaar op de informatiemiddag. Dit moment gebruiken we om nader kennis met elkaar te maken en een aantal afspraken voor de vakanties door te lopen.  Er wordt aandacht besteed aan veiligheid, tiltchnieken, brandpreventie en het week programma.

 

Als nieuwe begeleiding heb je in de week (zeker in het begin) vragen: hoe werkt dit, hoe werkt dat.... Veel nieuwe begeleiding worden gemotiveerd door kennisen die al langer met deze vakantie meegaan, zo ontstaat er een spontane vorm van 'mentorschap'. Dit moedigen we ook aan.  Natuurlijk ga je met vragen het eerst naar diegene die je beste kent...

 

Voor begeleiding die op een andere manier binnenkomt is de hoofdleiding in de regel het eerste aanspreekpunt. Natuurlijk zijn zij voor alle vragen te benaderen. Medische vragen worden vaak direct aan de arts gesteld.

 

Afhankelijk van het programma is er halverwege de week een gesprek met de nieuwe begeleiding en hoofdleiding. Géén zware evaluatie, maar gewoon even vragen hoe het gaat...

 

Aanmelden en contact

Als je je aanmeld voor één van onze reizen, nemen we vooraf telefonisch contact met je op, om nader kennis te maken en je van extra informatie te voorzien.

 

Als je besluit mee te gaan, gaan we er ook vanuit dat je meegaat. Een afbericht net voor de reis. kan vervelende gevolgen hebben voor de organisatie en de vakantie als geheel.

 

Dus regel op tijd vakantiedagen bij je werkgever. Wij kunnen je daar evt. bij ondersteunen met een motivatiebrief vanuit de organisatie.

 

Bovenaan deze pagina kun je je aanmelden als begeleider.

20220914_160939.jpg
bottom of page